تهيه اطلس گياهي پناهگاه حيات وحش موته

كارفرماي طرح:  سازمان حفاظت محيط زيست استان اصفهان

تاريخ شروع:30/01/1388

تاريخ اختتام: در حال اجرا

همکاران طرح: مهدي يوسفي، بهروز زارعي، مريم حيدريان آقاخاني، مصطفي قلي نوروزي، حسن يگانه مجيد براتي، راحله دانشمندپارسا، شعله معمار ،‏‏ سميه جباري ، علي اصغر نقي‌پور،  ، ، امين گلشاهي، روح اله محبتي

جهت اجرای طرح تهیه اطلس گیاهی پناهگاه حیات وحش موته منطقه مورد مطالعه در تمام طول دوره قرارداد اجراي طرح مورد بازديد صحرايي قرار گرفت و به منظور جمع آوري گونه هاي گياهي محل های نمونه برداري با استفاده از دستگاههاي GPS مكانيابي و موقعيت هر كدام ثبت گردید. فنولوژي گياهي هر گونه در طول مدت دو سال مطالعه، يادداشت و با استفاده از جهت ياب مغناطيسي جهت شيب منطقه رويشگاه تعيين و براي گونه ثبت گردید.پراكندگي هر گونه در ايران و در جهان بر اساس فلورهاي مختلف و نيز اطلاعات هرباريومي تعيين شد. سپس اسامي محلي گياهان،‏ نوع گياه بر اساس خواص دارويي سمي مرتعي و صنعتي وتيپ هاي رويشي آنها بر اساس رفرنس ها تعيين گردید. تنوع زيستي هر منطقه به طور جداگانه با روشهاي مناسب محاسبه و مقايسه محلها با يكديگر نيز انجام شد. جمع آوري نمونه هاي گياهي از ايستگاههاي تعيين شده به تعداد پنج نمونه از گياهاني كه اندازه بيشتر از ١٠ سانتي متر داشتند همراه با دوپليكيت مربوط جمعا ١٥ نمونه‌ و نمونه هاي با اندازه كمتر از ١٠ سانتي متر به تعداد ٢٠ نمونه جمع آوري گردید تعداد گونه های جمع آوری شده در منطقه مورد مطالعه بالغ بر750 گونه از گیاهان گلدار، گلسنگ ها و جلبک ها است. بر اساس اطلاعات Red Data Book ايران وضعيت حفاظتي گونه ها تعيين و اعلام شد. برای گونه های جمع آوری شده بانك اطلاعاتي در سيستم Access ايجاد گردیدو نقشه پراکندگی گونه ها در منطقه مورد مطالعه با استفاده از نرم آفزارGIS  تهیه گردید. اطلس گیاهی منطقه براي Search سهل تر و يافتن اطلاعات، عكس نمونه و تعدادي عكس از شرايط رويشگاه نیز تهیه گردید.