طرح جامع پناهگاه حيات وحش موته

كارفرماي طرح: سازمان حفاظت محيط زيست استان اصفهان

تاريخ شروع: 01/06/1379

تاريخ اختتام: 17/2/81

همكاران طرح: احمد جلاليان، نصراله محبوبي صوفياني، محمود رضا همامي، محمد كابلي، مجيد ايرواني، فرزاد روحاني شهركي، جمشيد رحماني، سيد احمد خاتون آبادي، سعيد سلطاني، مهرداد ماهشانيان، محمد جواد بازرگاني، كورش شيراني، محمد رضا رجبي، كوشيار مختاري، خليل جليلي، فريدون نوربخش، عليرضا كريمي كارويه، محمد صدر ارحامي، محمد تقي معينيان، پروين صفيان بلداجي، سعيد اسداله

منطقه حفاظت شده موته در استان اصفهان واقع شده و با زحمات زياد چند ده ساله حفظ و حراست گرديده است. اين منطقه با ذخاير ژنتيكي گياهي و جانوري كم نظير، تنوع زيستي بالايي داشته و در صورت مديريت صحيح مي تواند براي آيندگان حفظ گردد و در صورت كم توجهي به اهميت و ارزش ملي و بين المللي آن، به سادگي در معرض تعرض و تخريب قرار مي گيرد و همانند ديگر مناطق كشور در زماني بسيار كوتاه به بياباني با تنوع زيستي بسيار محدود تبديل گردد.

مطالعه طرح” جامع پناهگاه حيات وحش موته “ در منطقه موته با همكاري تعدادي از اعضاي هيئت علمي دانشگاه صنعتي اصفهان و با پشتيباني مالي اداره كل حفاظت محيط زيست استان اصفهان انجام گرفت. اين مطالعه با اجراي كار صحرايي بسيار گسترده اجرا گرديد كه در آن از روشهاي نوين نمونه برداري بهره گيري شد. روش نمونه برداري و مطالعه پرندگان و حيات وحش منطقه از روشهاي نويني است كه بررسيهاي علمي اخير بر اين مبنا صورت مي گيرد و براي اولين با در كشور مورد استفاده قرار گرفت. مطالعه پوشش گياهي با دقت بسيار بالا اجرا گرديد كه به جرات مي توان گفت كه در ايران كمتر مطالعه پوشش گياهي چنين دقتي را دارا بوده است. همچنين مطالعه گونه هاي گياهي منطقه با دقت وافر اجرا شد كه نمونه هاي گياهي جمع آوري شده براي استفاده ديگران در هرباريوم دانشكده منابع طبيعي دانشگاه صنعتي اصفهان نگهداري مي گردد. بخش هاي مختلف مطالعات مانند: خاك، هوا و اقليم، مسائل اقتصادي و اجتماعي، هيدرولوژي و... همگي با دقت حوصله فراوان انجام گرفت كه موجب مباهات گروه تحقيق است. براي نيل به هدف هاي اصلي طرح در هر كدام از بخش هاي مطالعاتي، سعي شده كه كار در صحرا با دقت بررسي و نتايج آنها به خوبي در تدوين گزارشهاي مختلف تشريح گردد تا سياست هاي اجراي لازم حاصل آيد.